U kunt ons bereiken op:

+31(0)6 11203045

info@machielsentuinen.nl

Houtbouw

Wij zijn gespecialiseerd in handgemaakte  bloembakken en overkappingen

Buiten bestratingen en planten in uw tuin, verzorgen wij ook aankleding. Een mooie terras overkapping of bloembakken speciaal op maat gemaakt.

Wat wij gebruiken is:

 

Douglas hout

Douglas hout is een naaldhoutsoort afkomstig uit Noord-west Europa die van nature een hoge duurzaamheid en sterkte heeft. Door deze gunstige eigenschappen is het zeer breed toepasbaar.

Het is een houtsoort die nog niet de bekendheid heeft van Eiken, Beuken of Vuren. Toch zullen een hoop mensen, ook in Nederland, al vaak langs een Douglasspar zijn gelopen. Als je eenmaal de boom herkent is deze op een groot aantal plekken te spotten. De afgelopen jaren is  de bekendheid van Douglas hout en daarmee het gebruik van deze houtsoort flink toegenomen.

Natuurlijk hoge duurzaamheid.
Douglas heeft onbehandeld van nature een hoge duurzaamheid.
Door de van nature hoge duurzaamheid is Douglas een milieuvriendelijk alternatief voor geïmpregneerd Vuren wat veelal schadelijke stoffen bevat om een verhoogde duurzaamheid te bereiken. Daarbij is het esthetisch gezien gewoon mooier dan geïmpregneerd hout.

 

Ook belangrijk om te weten:

Al het Douglas wat we inkopen is van 100% duurzame oorsprong. Douglas is en wordt met name ook aangeplant voor de houtproductie. In Frankrijk en Duitsland zijn zeer grote volumes Douglas beschikbaar die in de toekomst alleen maar zullen toenemen. Nederland en BelgIë hebben ook een redelijk bestand aan Douglassparren.

PEFC
Alle zagerijen waar we inkopen zijn PEFC gecertificeerd.  
PEFC  is een onafhankelijk keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer. Het uiteindelijke doel van PEFC is dat alle bossen ter wereld op een duurzame manier worden beheerd.

  • houtbouw1
  • houtbouw2
  • houtbouw3

Menu

Neem contact op

Bel ons

+31(0)6 11203045

Email ons

info@machielsentuinen.nl